Att köpa valp!

Kivuleinis Kennel

Uppfödning av Rhodesian Ridgeback i liten skala


Linda Calamnius, 070 - 332 6756, Risänge 22, 824 94 Hudiksvall, linda.Calamnius@live.se

Att köpa valp!

Det är ett stort steg att köpa en ny liten familjemedlem och det är viktigt att tänka igenom allt noga, innan! Att köpa valp är ett långtidskontrakt på i allra bästa fall 15 år!


Först har vi kanske både mejl och telefon kontakt och om vi  - för det är ömsesidigt - känner oss trygga är det dax för ett besök. Jag tittar på om ni passar för rasen och kanske vilken valp. Ni tittar på föräldradjur och valpar. Som uppfödare vill jag gärna finnas till för de valpköpare som vill och behöver. Det är viktigt för mig att vi kan kommunicera med varandra.


Kivas kull föddes 4 dagar för tidigt. Min tanke är att låta dem få komma till sina nya hem då de är nästan 9 veckor. Om ni inte kan komma då det är dags för hämtning, förväntar jag mig att ni kommunicerar det. Det var det här med kommunikation – vilket är viktigt oss emellan som valpköpare och uppfödare.


Behöver ni hjälp med att fylla i alla papper, hjälper jag givetvis gärna till! Även med att hitta en försäkring till valpen. Valpen skall vara försäkrad från allra första början!


Ni får råd av mig i evig tid. Skulle ni av olika orsaker inte kunna behålla valpen (t ex allergi) så är den alltid välkommen hem till mig!


Om ni hellre vill köpa er valp av någon annan är det helt OK. Ibland klickar det helt enkelt inte. Detsamma gäller naturligtvis från min sida utan att det behöver vara fel på er som valpköpare.Du är varmt välkommen att kontakta mig om du är intresserad av en valp från mig!Med många voffsiga hälsningar,

Linda