Köpa valp

Köpa valp

Det är ett stort steg att köpa en ny liten familjemedlem. Det är viktigt att tänka igenom allt noga, innan. Att köpa valp är ett långtidskontrakt på i allra bästa fall 15 år. Varje valp får med sig en bit av mitt hjärta när de flyttar. Därför räknar jag med att valpköpare som köper valp av mig ger den ett kärleksfullt hem och går genom eld och vatten för sin familjemedlem. 


Först har vi kanske både mejl och telefonkontakt. Om det känns bra för båda parter har det tidigare varit dags att träffas i verkligheten. Under rådande corona tider är det tyvärr inte en bra idé. Men, det löser vi via videosamtal! Skype, WhatsApp eller Messenger funkar för min del. På så vis kan vi ”träffas” ändå och ni kan även få se Kiva med valpar. Via videosamtalen känner vi in varandra lite. Ni känner efter om jag är rätt uppfödare för er. Från min sida tittar jag på om en Ridgeback skulle få ett bra liv hos er och på sikt kanske jag kan ge råd om vilken valp jag tror passar för just er. Som uppfödare vill jag gärna finnas till hands för de valpköpare som vill ha kontakt och/eller behöver stöd och hjälp. Att kommunikationen fungerar är därför viktigt för båda parter. 


Valparna får flytta hemifrån tidigast när de är 8 veckor. Det görs inga undantag. Behöver ni hjälp med att fylla i alla papper, hjälper jag gärna till. Även med att hitta en försäkring till valpen. Valpen skall vara försäkrad från allra första början, d v s då den hämtas och flyttar till sitt nya hem. 


Ni får råd av mig hela valpens livstid och även efter det. Skulle ni av någon anledning inte kunna behålla valpen (t ex allergi) är den alltid välkommen hem till mig.


Om ni hellre vill köpa er valp av någon annan är det helt OK. Ibland klickar det helt enkelt inte. Detsamma gäller naturligtvis från min sida utan att det behöver vara fel på er som valpköpare.Ni är varmt välkomna att kontakta mig vid intresse av en valp från Kivuleinis.Med många voffsiga hälsningar,

Linda